čtvrtek 31. října 2019

Nebuď la..ma.. :) buď potápěč

Dovednosti a znalosti nás posouvají vpřed. Díky nim pak nevidíme jen přes růžové brýle, správně bych měl napsat - přes růžovou masku... ano, byli jsme se potápět v Národním parku v Tayroně.

Národní park Tayrona, je báječný a to jak pod vodou tak nad vodou. Střihli jsme si dva ponory 24m/45min 14m/55min.

Pod vodou je to ráj. I přes horší viditelnost po dešti (asi jen 15m) jsme potkali hejna ryb, obrovskou langustu, red snippery a další a další, barevné korály nepočítaje. Až posud celý výlet pecka! Ale organizace - tam už to bylo trochu na hraně.


Los Šulínos Caribean dive pro

Jednoduše a jasně i pro většinu z vás suchozemců. Zaštiťující báze byly "vocasové" / nebo minimálně lamky s laxním přístupem.

Janičce jsem nechal 3x vyměnit výstroj, než těsnila (i tak si ale myslím že servis automatik nedodržují jak by měli). O 'o' kroužku slyšeli asi jen když si četli v manuálech. 

Guide postrácel (já to za ním sbíral) během 1.ponoru závaží, síťku a kameru. O tom, že klientům rozdávali špatně navlečené opasky, taktně pomlčím. Bezpečnost jsem si naštěstí zařídil sám... 

Ponory tedy super, ale operátor Caribean dive Santa Marta, jsou žalostní tragédi. Pokud nejste dostatečně drzí nebo zkušení potápěči volte jinou bázi... ;)




Žádné komentáře:

Okomentovat