Gastronaut
Ano, zase jídlo! Jenže to je tak vděčné téma a každého zajímá. A tak vám prozradím co jsme zatím ochutnali.
Empanády - taštičky, plněné vším možným, masem, sýry, zeleninou (dostupné skoro nonstop 24/7)
Patacon con todo - banán - buď ve formě čipsů nebo jako fritovaná placka (něco jako bramborová placka, ale jen z banánů) a k tomu je trhané kuřecí, nebo masová směs, ve které je hovězí, kuřecí, klobása, zelenina; shora může být zalito sýrem (konzistence mozarelly, chutí jadelu) a křupavým čímsi zasypáno. Velmi častá je i varianta v burgru a tu oceníte ve kteroukoli denní i noční dobu!
Tohle musíme adoptovat v Čechách!
Edit: tak jsem zjistil co znamená to Todo... "všechno co se tam dá dát"
Sancocho - typická polévka z juky, brambor, kukuřice, variace masa, česneku a koriandru pro dochucení
Columbian pasta - špageti s mletým masem, kousky klobásy, paprikami, cibulí, zasypané parmazánem (nebo něčím ala grand moravia).
Na mořské plody teprve dojde;) ... pokud Vás kolumbijské gastro dráždění chuťových pohárků baví, mrkněte i na článek https://www.cartagenaexplorer.com/local-traditional-foods-to-try-cartagena-colombia/, který mi pomohl zorientovat se v tom co si vlastně objednávám.
Jo a k pití výběr od dosti dobrého kafe, džusů z ulice, piva Colombia/Aguila až po karibské kokteily. Dá se tu zkrátka 'přežít' ;)))
Snídaně v hostelu.
To jsou porce jako kráva :-)
OdpovědětVymazat