pondělí 21. října 2019

České moře nebo moře Čechů

"Happy hour my friend", zaznívá na ulici. Je to taková forma cíleného offline marketingu a má mnoho tváří. V tu chvíli je prakticky dokazatelné, že čas je skutečně relativní veličinou.

Máte štěstí, že jdete kolem

Jenže my chodíme kolem docela často, a tak víme, že šťastná hodinka je od odpoledne až do půlnoci. Mojito za 10000 COP dvě za 17, tři za 24. Nekupte to ;-)! A taky pak odolejte pokušení karibiku nedat si tuzemák (myslím samozřejmě jejich TUzemák, z našeho pohledu TAMzemák).

Genetické algoritmy

Divné co? Jak to zapadá do příběhu? No, jen co jsme si objednali mojito, ozvalo se od vedlejšího stolu. "Jsem tu 4 hodiny a už potkám Čechy." 

Tom, cestuje a občas pracuje z cest, dělá biomedicínu a právě zmíněné algoritmy. O moc víc neprozradil. Stejně jsme si potom víc povídali o zážitcích. Je ale jedna drobnost, která mi z rozhovoru utkvěla v hlavě.

"Ale my v Čechách přece moře máme! Vždyť je to skoro na každou stranu cca 12h cesty a jsme u moře! Je spousta míst na světě odkud to trvá déle, i přes fakt, že daný stát má skutečné, k němu geograficky náležící pobřeží!" ... 

Ano, je to jako s poloprázdným/poloplnným hrnečkem. Záleží na úhlu pohledu a vnímání hranic. 




Žádné komentáře:

Okomentovat